LA GRAN SOLUCIÓ – BIBLIA DE PERSONATGES

Els sis protagonistes de La Gran Solució tenen característiques molt diferenciades. Hi ha trets de la seva personalitat complementaris i d’altres absolutament incompatibles. Es tracta de cercar perfils que ens donin una gran quantitat de moments tant de col·laboració com de disputa. Simplement es vol evitar la indiferència entre els membres del grup. En aquest sentit, també és important que tots els personatges comparteixin una característica: s’emocionen amb facilitat. Així seran molt més propers als espectadors i tindran major capacitat per generar situacions emotives i/o còmiques.

PERFIL 1

Jove preocupada pel seu aspecte. És poc hàbil manualment i no està acostumada al treball físic. La seva intenció d’ajudar al grup cau quan comença a suar. Persona de gusts cars és enamoradissa i alegre. Conciliadora, tracta d’aportar bon ambient al grup. Li encanta xafardejar. Insegura, pot arribar a modificar el seu discurs en funció de la persona amb que estigui.

PERFIL 2

Jove que mai ha tingut feina o només esporàdicament. Es tracta d’una persona acostumada a que li resolguin tot. És negatiu. Així, quan sorgeix un problema es queixa de la seva mala sort i no proposa solucions. No és un líder però tampoc li agrada que li diguin el que ha de fer. Agressiu al volant.

PERFIL 3

Persona acostumada al treball al camp, aporta força física. Treballador, té molta seguretat en ell mateix. És molt llençat i mai dirà que no és capaç de fer una feina. S’atreveix amb tot, també amb els treballs que exigeixen la delicadesa o l’ordre que no té. No és massa previsor i confia en que tot ho anirà solucionant sobre la marxa. Amb un caràcter fort, mai es calla si una cosa no li agrada. En tot cas, és una persona solidària

PERFIL 4

És un líder. No li importa prendre decisions perquè sap com perfectament com s’han de fer les coses. Poc conciliador, està molt més acostumat a manar que a raonar. Perfeccionista i previsor, preveu totes les variables abans de prendre una decisió. És ambiciós i no suporta la vagància.

PERFIL 5

Aporta la dimensió espiritual al grup. No li agrada assumir responsabilitats, prefereix una existència tranquil·la. Per a ell, és més important gaudir del procés que obtenir un gran resultat. No suporta l’enfrontament directe amb els seus companys. Es mossega la llengua fins que explota o està al confessionari. Empàtic, està més capacitat per als treballs socials que per als físics.

PERFIL 6

Per la seva edat, ha d’anar amb compte amb determinades activitats físiques. Molt divertit, sempre té preparada la broma. Li importa ben poc el que els altres pensin d’ell: li agrada polemitzar, sempre diu el que pensa i no té cap problema en treure el mal geni quan ho considera necessari. Per la diferència d’edat, els seus gusts i la seva manera d’enfrontar-se als problemes no coincideixen amb els dels membres més joves del grup.